A napfény színei, a napfény ízei címmel elkészült az iskolánk receptgyűjteménye


A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium az idei tanévben is meghirdette a "FÖLDTŐL AZ ASZTALIG" AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI PROJEKTVERSENYT. Az iskolánkat a 9. b osztályból 3 fős gazdaasszony, falusi vendéglátó szakos csapat képviseli a projektben:
Bertha Szimonetta
Kolompár Tünde
Toldi Kitti

A többfordulós verseny célja, hogy a projektmódszerű oktatási-nevelési tevékenységet népszerűsítsük a tanulóink körében, és motiváljuk őket a gyakorlatorientált ismeretalkalmazásra.
A diákok a szivárvány 7 színéhez kapcsolódóan olyan egyedi receptfüzetet állítottak össze, melyben az ételek alapanyaga biogazdálkodásból származik. A receptgyűjtemény német nyelven is olvasható. A lányok az ételeket a projekt során el is készítették, és kóstolásra is volt lehetősége az osztálytársaknak
A kis füzetet a csapat által fényképezett ételfotók színesítik.
Mindenkinek szíves figyelmébe ajánljuk a „szivárvány” recepteket, és jó főzést kívánunk!

Projektvezető: Fazekasné Marton Mónika, agrár-mérnöktanár